Trægulve der bliver smukkere og smukkere med en gulvafslibning

 Gamle trægulve kalder på en renovering

trægulve
Gammelt trægulv

Har du trægulve i hjemmet eller på kontoret? Er de flotte og præsentable? Hvis ikke, så kalder trægulve næsten på at blive fornyet med en gulvafslibning, der nemt og hurtigt fjerner det slidte lag gulvlak og de dybe ridser. Og nedenunder dette lag træder så det nye træ frem i al sin glans. Og bare rolig, der er træ nok i massive trægulve til mange gulvafslibninger, selv om det er de færreste, der får slebet gulvene af to gange i samme hus.

Trægulve er skabt af naturen til dig og har været brugt i årtusinder til byggeri. Erfaringsmæssigt er det derfor et anerkendt byggemateriale, hvor andre byggematerialer eller stoffer pludselig viser bagsiden af medaljen- de var flotte og nemme at arbejde med men en skønne dag finder man ud af, at de afgiver forskellige sundhedsskade lige stoffer til omgivelserne – altså blandt andet dig og dine børn. Trægulve er lige til at stikke næsen i og nyde den naturlige og dejlige duft af rent træ.

Vælg et gulvfirma med erfaring

Et gulvfirma er det naturlige valg, når gulvene skal renoveres. Processen med at afslibe trægulvet går nemt og du kan i princippet – og i praksis – overlade hele arbejdet til folkene fra gulvfirmaet. De ved, hvad de har med at gøre og kan – hvis du ønsker det – både flyttes møblerne væk og sætte dem på plads igen, mens du passer dit arbejde.

Mange vælger en gulvbehandling med lak

Efter gulvrenoveringen fremstår trægulvet lydt og lækkert. Og så skal det have en overfladebehandling for at beskytte træet med snavs og skidt samt slid fra sko og møbler. Mange vælger en gulvbehandling med lak, og her kan man vælge mellem forskellige slags finish på lakken – mat, halvblank eller blank. Hvad man ønsker er et smagsspørgsmål, da alle lakker er lige modstandsdygtige og beskytter træet nedenunder.

Gør-det-selv gulvarbejde

Gulvafslibning kan naturligvis udføres som gør-det-selv arbejde.  Der skal blot anvendes ganske få værktøjer, og så skal man være i besiddelse af fingersnilde og minded for at udføre håndværk.

De 4 værktøjer til gulvafslibning

Et trægulv skal ikke håndskrabes som i gamle dage men afslibes med elektriske slibemaskiner:

  • Båndsliber
  • Rystepudser
  • Kantsliber
  • Polermaskine

Disse kan lejes i alle større isenkræmmere, byggemarkeder og farvehandler. Der er også en række gulvfirmaer som udlejer professionelle gulvmaskiner. Maskinerne kan enten lejes i 4 timer eller for hele dage.

Båndslibemaskinen

trægulve
Båndsliber

Båndsliberen er det man kalder et masseødelæggelsesvåben indenfor gulvbranchen. Øgenavnet skyldes, at du kan afslibe en masse gulv (træ) på meget lidt tid. Det er en tung akavet og meget aggresiv maskine som i utrænede hænder kan gøre stor skade. Den kan køre i uventede retninger eller hoppe som en kænguru og i det hele taget opføre sig mærkeligt Derfor er det vigtigt at maskinen er vedligeholdt korrekt og at valsen er helt lige. En skæv valse kan ødelægge mere end den kan gøre gavn.

Polermaskinen

Polermaskinen er den venlige og blide afsliber. Den kaldes også rondelsliber på grund af den runde skive som drejer rundt. Den kan være lidt svær at styre indtil man kender systemet, og den flyttes skiftevis fra side til side.

Kantsliber

Kantslibemaskinen er designet til at komme helt ud til væggen og afslibe på steder hvor den store slibemaskine ikke kan komme til. Det er en håndholdt maskine og kræver at man skal ned på knæ for at afslibe.  Så hvis du har en dårlig ryg, så lad en anden udføre afslibningen.

Hjørnesliber

Er en meget lille håndholdt slibemaskine som anvendes til hjørner. Den kan også bruges til små afslibninger rundt omkring.

Endnu et uundværligt redskab

Støvsugeren er en gulvmands bedste ven. Og hvis du ikke tror mig, så prøv at starte en rystepudser  i 5 minutter uden udsug. Rummet og dine lunger vil blive fyldt med støv, og rengøringen vil blive et mareridt i ugevis.

 Slibestøv er mindre partikler end savsmuld og et stort arbejde at fjerne

Moderne gulvslibemaskiner næsten uden støv

De nye og moderne gulvslibemaskiner har heldigvis effektive sugere som opsamler omkring 98% af alt støvet. Så derfor kan du trygt overlade afslibning af dine trægulve til os.

 Se de mange muligheder for opfriskning af trægulve her:

Gulvafslibning der gør trægulve smukke som nye
Gulvrenovering og gulvafslibning
Gulvfirma med de bedste priser
Gulvbehandling med lak eller olie