Lak

Lak og lakering benyttes til tillukning af overfladen så der formes en uopslidelig og fin gulvbehandling. Boliglakken lukker gulvfladen på træet, dette danner grundlag for en meget let gulvrengøring samt gulvpleje.

Lak
Lak

Lak og laktyper?

I reglen benyttes 2 lag vandbaseret lak. Ønskes mere slidstyrke kan 3 lag gulvlak eller en 2-k lakoverflade vælges. Lakering med lak holder sagtens i mange år før en stor genlakering er tiltrængt. Ring eller skriv gerne til os for mere oplysning om lakbehandling og laktyper.

Lakering og glans?

lakoverflade fås med diverse glans efter ønske. Vi tilbyder halvblank, blank, mat, halvmat, silkemat og ultramat. Blank lakoverflade vælges sjældent idag, hvorimod mat boliglak er moderne. Når du er usikker på om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lakbehandling. Syrehærdende lakering er spritbaseret eller terpentinbaseret og dermed sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således anvendes udelukkende vandbaseret gulvlak idag, da slidstyrken og holdbarheden overfor normal slid er meget kraftig.

Er lak rengøringsvenlig?

Lak lukker og forsegler plankegulvet med en plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag lakbehandling der påføres, des mere stærk og lukket bliver gulvoverfladen. Vask og støvsugning er meget let på et lakeret parket eller plankegulv, idet boliglak er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan lak genbehandles?

En lakeret overfladebehandling kan relakeres, hvilket må laves førend gulvlakken slides igennem. Hertil laves en fin slibning, hvorefter der lakkes ovenpå den nuværende lakoverflade. Denne proces fjerner ikke misfarvninger, ridser og hakker, men har udelukkende til formål at forbedre overfladen.

Hvad er hvid gulvlak?

Enkelte kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lakering er moderne og kan dermed tilrådes, dersom der ønskes et lyst trægulv med et hvidpigmenteret udseende og patina. Det er en topmoderne overflade løsning som nogen gerne vil have.

Afvigende efterbehandlinger af plankegulve?

Sæbe, olie, lud og gulvvoks er alle gode løsninger til lak  En efterbehandling må passe til det specifikke pankegulv eller parket og tilpasses kundens behov og krav.

For more information, Please visit: http://xn--kbenhavns-gulvservice-qfc.dk/